neděle 29. září 2013

Dobré ráno!

Celý víkend vstávám už kolem osmé, i když se můžu konečně vyspat. Včera i dnes venku po probuzení svítilo slunce a pofukoval mrazivý čistý vzduch. Někdy je opravdu pěkné být ranní ptáče. 
Navíc teď na "nové začínající" televizi Relax dávají asi třikrát denně Divokého anděla - hádáte správně jedním z těch tří časů je osmá hodina ranní. Úplná nostalgie, nastartovat den s Milagros. 

Rýmička vyrostla a dnes jsem se vzbudila bez hlasu. Musím šeptat a oceňuju, že jsem tu sama a na nikoho zatím mluvit nemusím. 

Dnes se mi K. vrátí z moravského Spartan race. 

Začala seriálová sezóna! 

Ráda bych upekla něco sladkého a podzimního. Výzdobu už jsem zvládla udělat v pátek.

Miluju hlučné, rodinné akce, kde se všichni sejdeme. Jeden překřikuje druhého. Nosí se na stůl. Menší děti poletují kolem těch dospělých. Babička nabízí hory jídla a děda dolévá pití. Velké rodiny jsou úžasné!


úterý 24. září 2013

Rýmička.

Mám rýmu a jsem závislá na Gilmore Girls.
Takže to je si tak vše podstatné, co se teď děje v mém životě :-D.

Dneska jsem měla začít s jógou po dlouhé době a kvůli rýmě se to muselo přesunout na příští týden. O víkendu mě čeká rodinná oslava a osamělý byt, protože K. jede na Moravu zase běžet Spartan race.
Jako každý rok jsme byli na Jiřáku na vinobraní. Letos nebyla tak velká zima a burčák se dal docela pít. Stejně jsme nakonec zakotvili v hospodě.

K. mě ukecal a poprvé v životě jsem viděla nějaký film o X-menech (ten z roku 2011) a protože se nám to hrozně líbilo, tak jsme se pak podívali i na Wolverina z roku 2009. Docela bych se podívala i na ty ostatní, tak si možná udělám X-men víkend.

Čas utíká naprosto zběsile a já už opravdu musím začít psát diplomku, na kterou kašlu. Konečně jsem vymyslela, o čem teda vlastně bude a co v ní bude. Dneska jdu na konzultaci a o víkendu aspoň kousek napíšu! Stejně to vidím na pár dní dovolené, protože jinak s tím pořádně nehnu.

S mamkou a ségrou plánujeme lednový výlet do Londýna na nákupy a památky. Tak jsem zvědavá, jak se nám zadaří.

Podzim je v plném proudu a já přemýšlím o zimním kabátu. Hrozně by se mi líbil nějaký ve stylu parky. A taky vyhlížím svetry. Svíčková sezóna už mi začala a zásoby v Ikee jsem si udělala.

Dneska kuřecí polívka. Konev zázvorovýho čaje a deka!

středa 11. září 2013

Stuck on the puzzle.

Návrat do normálního života z dovolené byl poměrně rychlý. V práci teď máme oba docela fofr a do toho bych už doopravdy měla začít něco dělat s diplomkou. 

Konečně jsem se odhodlala a zašla jsem za paní BB, abych dovršila předmět Krizová práce. Děsně jsem se toho bála a už jsem se tomu zase chtěla raději vyhnout. Nakonec jsem tam, ale doopravdy dorazila, se všemi opravenými úkoly a pustila se do toho. A vlastně to probíhalo úplně v pohodě, dokonce jsme si i popovídali a dostala jsem cenné rady k diplomce. Že by už pro mě paní BB nebyla tak obávaná?.... Jednou snad....

Už dlouho jsem si chtěla koupit nějaký zápisníček, abych taky trošku psala. Po dvou letech jsem si koupila moleskine v Mickey mouse edici. Měla jsem z něj hroznou radost a ještě větší radost mám z toho, že do něj opravdu píšu. K němu samozřejmě musela být nová propiska - navíc, když už je to září a nemůžu se vybavovat do školy, tak aspoň takhle. 



Po roce jsme konečně zase umyli okna. Mytí oken mám ráda ještě míň než žehlení (a to už je co říct). Trošku nás to přivedlo ke vzpomínkám na loňský rok, když jsme to tady drhli a pobývali v prázdných pokojích. Máme to tady už doopravdy útulné a jsme strašně rádi, že jsme do toho šli. 

Za dva týdny začnu zase chodit na jógu. Moc se na to těším a jsem ráda, že tentokrát budu mít i parťáka. Taky jsem si poprvé v životě koupila boty na běhání, vlastně celkově jsou to první sportovní boty, co jsem si kdy koupila. Byly v hrozně velký slevě a jsou úžasně pohodlný. V sobotu jsem v nich poprvé vyběhla a byla jsem velmi spokojená. S výběrem mi samozřejmě pomáhal K. a apeloval na to, že nejde o barvu, ale o funkčnost (dovedete si to představit :-D). Takže mám boty Mizuno, které jsou děsně funkční a navíc se mi líbí.



Včera jsem byla po dlouhé době ve své milované Opatovské knihovně. Šla jsem tam i přesto, že pršelo a na nohou jsem měla plátěnky. Odměnou mi bylo, že měli skoro všechno, co jsem měla na připraveném seznámku a dokonce jsem tam některé knihy musela nechat, protože už bych je neunesla. Takovou návštěvu knihovny miluju!

Poslední dobou mě zase chytla nakupovací mánie knih, takže jsem prošmejdila antikvariáty a rozhodla jsem se, že si pořídím všechny díly Harryho Pottera (z knihovny už na mě vyhlíží Tajemná komnata a Ohnivý pohár). Na aukru jsem si (sestřička mi) koupila ilustrovanou biografii Johna Lennona a přihazuju na děsně vzácné číslo Jazzpetitu o Lennonovi. No a jako završení jsem se do třetice všeho dobrého rozhodla začíst číst Hledání ztraceného času od Prousta, takže dneska mi dorazí balíček až z brněnského antikvariátu s první dílem. Za chvilku mi knihovna nebude stačit, takže bych se měla asi krotitJ.



Určitě se nekoukejte na Do Říma s láskou od Allena. Přichází jablíčková sezóna. Už brzo začnou vysílat nové díly všech seriálů. Už jen čtyři knížky a splním svůj letošní cíl. V říjnu se ke mně dostane podepsané DVD Inzerát tour. Miluju soundtrack k filmu Submarine.   

neděle 1. září 2013

Poslední den prázdnin.

Ještě nedávno jsme všichni jásali ze začínajícího léta a těšili se na to všechno, co nás čeká. A dnes je tu ona poslední neděle. Letos bylo léto opravdu letní a opravdu jsme si ho užili.  
Konec srpna je v pro mě vždycky tak nějak koncem léta, i když oficiálně mu ještě dvacet ní zbývá. 
Zítra pro mnoho dětí začíná něco nového - ať už na základce, na střední nebo na vysoké a pro mnoho z nich také něco končí, protože je čeká rok poslední (mě vlastně také - ten nejposlednější). 
Letos poprvé nebudu přítomna prvnímu školnímu dnu na své základce. Už nebudu z okna vyhlížet prvňáčky. Ráno jsem se probudila, napadlo mě, že je 1. září a najednou mi to došlo. Je to poprvé, co ten den nebudu doma. A vlastně už brzo to bude rok, co bydlím tady. 
S koncem léta vždycky přichází tak trochu rekapitulace - aspoň pro mě. Dřív to pro mě znamenalo návrat domů z prázdnin od babičky a taky návrat do trochu jiného života. 
Začátek září mě vždycky nutí pokukovat po prázdných linkovaných sešitech, penálech, propiskách a tužkách číslo 2.

Pomalu bude přicházet podzim a všechno bude žluto-hnědo-oranžové. Přijde čas dýní, voňavých svíček a čajů. Těším se na to!